1988 Fiets’m d’r in, Hoog en Droog en Op Glad ijs

Op glad ijs (Utrecht )

Fiasco of niet deze zomer bij Tobbedansen, eind december 1987 werd gewoon weer ingeschreven voor een nieuw onderdeel van Te land, ter zee en in de lucht. Een nieuw onderdeel met de toepasselijke naam “Op glad ijs”. Ook hierbij werd gekozen voor “iets” met een ziekenhuis uitstraling. In no time was er een prachtig glijvaartuig gebouwd . Een enorm groot gipsen been op ski’s van dun schuimrubber. Om het nog meer op te laten vallen werd achterop een etalagepop gezet met de naam zuster Ada. Een beetje afgekeken van Johan Vlemmix die dat ook veel deed. Het was een echte thuis wedstrijd 28 januari op de ijsbaan van de Vechtsebanen in Utrecht. Een grote groep AZU collega’s trok al schaatsend tegengesteld aan en touw dat daarmee de creatie naar de bel trok. Zowaar, werd de bel deze keer wel geluid en alle eerdere hoon van een paar maanden ervoor weggewuifd. . Op de videoband “de beste van Ter Land, ter Zee en in de Lucht uit 2002 wordt deze getoond.

1988 op glad ijs1 Utrecht1988 op glad ijs2 Utrecht1988 op glad ijs Utrecht

Hoog en droog (Kaatsheuvel)

Gesponsord door de ontspanningsvereniging werd een maand later, op 1 juli, deel genomen aan weer een ander onderdeel “Hoog en Droog”. De inzet; twee aan elkaar verbonden trapkarren met daartussen een brancard. Een niet echt doorgaans praktische manier van “ziekenvervoer”. Maar alles bij elkaar verbonden werd in de gang van de werkplaats uitgeprobeerd. Alles werkte zoals verwacht. De wielen waren van hout gemaakt en op de maat van de kabels uitgedraaid. Daarmee kon men niet per ongeluk van de kabels afrijden. Het was weer een prachtig gezicht. Het team werd nog vooraf geïnterviewd en daarmee ook ruimschoots op de tv later te zien. Ook bij dit onderdeel werd zuster ADA weer uit de kast gehaald en aangebracht op het voertuig. Terwijl de trappers zich uit alle macht inspande om zo snel mogelijk naar de overkant te komen, bleef de zuster kritisch voor zich uit kijken of alles wel patiënt veilig plaatsvond. Met gejuich werd de bel geluid en was de feestvreugde groot.

1988 fiets'm d'r in kaatsheuvel1988 hoog en droog (evert de graaf)1988 hoog en droog1988 hoog en droog 11

Fiets’m d’r in (Kaatsheuvel)

Het luidden van de bel bij “Op glad ijs” leverde veel positieve collegiale reacties op. Daarmee ook de roep luider om aan meer onderdelen mee te gaan doen. En zo geschiedde. Er mocht aan twee onderdelen worden meegedaan die in de Efteling werden opgenomen.  In de middagpauze en ’s avonds werd er weer driftig gebouwd en was het resultaat weer verbluffend.  Ook deze keer weer een ludieke ziekenhuisuitstraling met een rolstoelcombi-fiets. Op de wielen werden grote borden gemonteerd met de tekst AZU. Onder de rolstoel werd een gelaagde brede rol aangebracht om zo lang mogelijk en vooral rustig op de balk te kunnen blijven rijden. De rolstoel kon daarbij de fietsl sturen en de fiets de rolstoel voortbewegen. De opnamen vonden plaats op 1 juni  en was weer een gezellige dag met elkaar in de Efteling. Helaas geen  “glimmende bokaal voor de rollende fiets”.  De hiervoor speciaal gevraagde blonde zuster Judith, kon niet voorkomen dat haar fietsende collega door de schildpadachtige snelheid het evenwicht verloor. Hierdoor ging alles en iedereen te water. 

Deze website is mogelijk gemaakt door VIPWebdesign Houten. No nonsense webdesign!

Op alle teksten en/of beelden van deze website is het copyright © van toepassing.
Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming Evert de Graaf is gebruik, ongeacht in welke vorm, verboden.