2010 “Te land, te zee en in de lucht”

260610_9172010 "Heen en Weer" Almere

Het voorjaar van 2010 was er een van extra veel kleur. De reden: het bericht dat de TROS, na een stilte periode van een jaar, had besloten om vier verschillende spelonderdelen te gaan opnemen.  Met “Tobbedansen”, “Heen en Weer”, “Snel naar de bel” en “Fiets’m d’r in” werd een prachtig pallet van spelonderdelen gepresenteerd. Fanatieke deelnemers konden daarmee weer helemaal los gaan en anderen in de stress voor een eerste kennismaking met het programma.
Dat de Tros weer besloot om in een kostbare serie van TLTZ te investeren zal ongetwijfeld mede dankzij de Belgische commerciële tv station VTM zijn geweest. Een VTM voorwaarde daarbij was wel dat de presentatie in vertrouwde Belgische handen zou zijn. De keuze viel daarbij op “alleskunner” Adriaan van den Hoof. Best wel wennen dat elk interview twee maal achtereen werd opgenomen. Eerst een met Ron Boszhard en daarna met Adriaan van den Hoof. Als dat de serie red van de ondergang, mag dat nog lang zo door blijven gaan. De Nederlandse kijker zal er in ieder geval niets van merken. Station VTM zond alle opname uit in 2010. Helaas besloot de TROS op dat pas voorjaar 2011 te doen.

“Heen en Weer” met drie Generaties
Vanwege eerdere vakantieplanning was het helaas niet mogelijk om aan meerdere onderdelen mee te doen. Door mee te doen aan het onderdeel “Heen en Weer” bleef ik recordhouder deelnemen aan “Te land, Ter zee en in de lucht, door 23 jaar onafgebroken actief te zijn.
Door deel te nemen kon gelijk een hele grote wens in vervulling gaan. Nooit eerder deden drie generaties gelijktijdig mee op een voertuig. En dat was natuurlijk weer een uitdaging. Aan de gang dus met schoonvader Wim van Oostrum, al deelnemer sinds 1988, (zie; meest opvallende deelnemers) en zoon Gerrit-Jan die moest wachten tot zijn 14e verjaardag. Dankzij de familie Verbeek die een prachtige truck, overgehouden van de carnaval, aanbood kon een prachtige  “Heen en Weer” creatie gebouwd. Zo solide het leek en prima bestuurbaar, zo moeizaam ging de uitvoering omdat het sturen toch niet ging zoals verwacht en daardoor alles en iedereen te water ging. Het resultaat was toch geweldig. Als enige in de gehele TLTZ periode zaten wij als drie generaties apetrots op een voertuig. Op zich al de hoofdprijs. De 80 jarige Opa Wim van Oostrum sloot met deelname aan “Heen en Weer” zijn imposante “Te Land, Ter zee en in de Lucht” periode af. Net als zijn kleinzoon Gerrit-Jan. Voor hem was èènmaal deelnemen al voldoende.

2010_Evert_de_graaf_heen_en_weer_certificaat

2010_Gerrit_Jan_de_graaf_heen_en_weer_certificaat

2010_Wim_van_Oostrum_heen_en_weer_certificaat

 

 

Deze website is mogelijk gemaakt door VIPWebdesign Houten. No nonsense webdesign!

Op alle teksten en/of beelden van deze website is het copyright © van toepassing.
Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming Evert de Graaf is gebruik, ongeacht in welke vorm, verboden.