1994 “Uitpakken en wegwezen“, “Pret in bed”, Blij dat ik Glij” en “Gein op het Plein”

Blij dat ik Glij 1, Mayerhofen, Oostenrijk

In december ’93 kregen weer honderden oud deelnemers een opgave formulier toegezonden voor deelname aan “Blij dat ik Glij”. Met de wetenschap dat er weer een mogelijk gesponsorde ski vakantie in Mayerhofen, Oostenrijk in zat, werden binnen 10 minuten twee volledig ingevulde aanmeldingsformulieren via de fax teruggestuurd. En niet zonder succes. Niet lang erna volgde de bevestiging dat er weer met twee teams aan deel genomen mocht worden. Het al jaren perfect werkende ski onderstel werd weer van stal gehaald en vormde wederom de basis van de glijtuig. Bedacht werd om een zeer grote feestelijke taart te maken waaruit een levende Bunny zou springen. De aanleiding hiervoor was dat het AZU team dat jaar voor de 25e maal aan het programma zou deelnemen. Het werd inderdaad een taart van 160 cm hoog dat voortgetrokken werd met twee paarden van de Gouden Koets. Die kregen nu een gewei aangemeten en daarmee gelijk een rendier. Tijdens het interview met Jack van Gelder sprong Bunny Karin plotseling uit de taart. Zij bood, nog even kort voor de start, hem een speciale in Mayerhofen gemaakte taart aan, waarop het AZU lustrum vermeld stond. Met de grote taart en al gleed de Bunny zonder uit de bocht te vliegen naar de finish. Ook al leek het alsof het als een raket naar beneden ging, de aankomsttijd lag toch nog vele seconden boven dat van de snelste deelnemers. Enkele weken later werd er nog met een replica taart, de originele lag al lang in de afval container, deelgenomen met nog een aantal deelnemers aan een extra onderdeel in een overdekte skihal in België. Dat overigens zonder veel noemenswaardige aandacht in de uitzending van 4 maart kwam.


Blij dat ik Glij 2 Mayerhofen, Oostenrijk

Voor het eerst streden twee serieuze snelle glijtuigen als onderlinge AZU concurrent in het zelfde onderdeel van de berg af. Snelle Luuk en harde Herman hadden kans gezien om gelijktijdig met de bouw van de jubileumtaart een heus ander degelijk en technisch vernuftig ski vaardige type te construeren. Het geheime wapen daarin was de sturing. De ski’s kantelden gelijker tijd mee met de stuurbeweging. Daarmee moest een betere ligging en sturing op de besneeuwde helling mogelijk zijn en daarmee een snellere eindtijd. Met stijlvolle bolhoed op en zwarte pantalon werd er een serieuze aanval gedaan op de snelste tijd. Dat lukte ook nog bijna. Het scheelde slechts een paar tiende van seconden met de eindtijd van de winnaars.


Pret in Bed in Dokkum

Probeer een verrijdbaar bestuurbaar bed geduwd door twee personen via een nauwe strook over het water heen te krijgen om vervolgens de overkant te halen. Het AZU team lukte dat in Dokkum. Hiervoor lag daarom wel een prachtige rondborstige (deels afgedekt) zeemeermin op het bed die al sturend aanwijzingen gaf . Blijkbaar voldeed het programma niet aan de verwachtingen omdat het erna niet meer plaatsvond.


Gein op het Plein

De net ervoor gepromoveerde "Hobbydoctor op het onderwerp" Ter land ter zee en in de Lucht Mohammed Slimani (zie 1994 promotie hobbydoctor) reed samen met twee nieuwe paranimfen op de fiets naar de bel. Helaas bleek de knik tussen het einde van de helling en het begin van de straat te groot te zijn. Hierdoor vouwde een van de voorwielen dubbel en ging de “hobbydoctor” daardoor met lege handen huiswaarts.

Uitpakken en wegwezen

Voor de eerste maal werd in 1994 deelgenomen aan een van de meest technische maar ook moeilijkste onderdelen; Uitpakken en wegwezen. Hierbij moest de AZU brandweerploeg het gehele bouwsel in een vooraf bepaalde vastgestelde ruimte op het water stoppen, waarbij niets mag uitsteken. Vervolgens moet naar de bel worden gezwommen en deze worden geluid op 8 meter hoogte. Hiervoor was een hydraulische pomp geregeld die middels een hefboom bedient kon worden. Helaas bleek na lang pompen deze niet verder te komen met de deelneemster dan 3,5 meter. Een inspannende maar leuke bezigheid.

 

Deze website is mogelijk gemaakt door VIPWebdesign Houten. No nonsense webdesign!

Op alle teksten en/of beelden van deze website is het copyright © van toepassing.
Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming Evert de Graaf is gebruik, ongeacht in welke vorm, verboden.