Skip to main content

1996 “Snel naar de bel, “”Gein op het plein en “Hoog en Droog”

Snel naar de bel 

Voor het eerst werd in 1996 deelgenomen aan het onderdeel Snel naar de bel. Hierin moeten twee voertuigen na eerst aan elkaar gekoppeld te zijn geweest, bij een splitsing in het parcours  los van elkaar verder gaan om elk een ander traject af te leggen. Een moeilijk onderdeel zou later blijken omdat het tweede rijtuig al in de eerste bocht te water raakte. Het ontwerp: twee enorme billen waarvoor een nog grotere injectienaald gehouden werd was dus niet echt succesvol.

Gein op het plein.

De actie blad voor blad kreeg in het AZU veel belangstelling en navolging. Het gevolg was een geslaagde actie. Om het kracht bij te zetten werd de boom die ook in het AZU restaurant de actie had aangekondigd op de kar “gepland”. Eén deel van de kar bestond uit twee dode bruine bomen (teveel vervuiling en papier verspilling) en aan de andere zijde van de kar de springlevende boom. Achteraf had de levende boom beter kunnen sturen omdat de dode boom al snel na de start de macht over het stuur kwijt raakte en te water kwam.

Hoog en Droog

Als ode aan Pipo en Mamaloe werd de woonwagen met de ezel Nono nagebouwd. Een prachtig ontwerp waarbij dochter Wilma, de boef Snuitje en de dikke Deur ook aanwezig waren. Of Pipo kon zwemmen was vooraf niet bekend. Achteraf wel, alles ging namelijk snel koppie onder. Jammer dat het de overkant niet haalde. Pipo werd uiteindelijk door de duikbrigade gered.

(zie ook 1996 media)