2000 Gein op het plein, Hoog en droog en Fiets m’dr in.

Gein op het plein

Wat heeft een Chinese draak en De Waag met elkaar te maken? De reden is simpel, toevalligerwijze troffen beide elkaar in Gouda bij het onderdeel Gein op het Plein. Twee echte Chinezen reden daar in een uit de 2e Wokdynastie gelijkend rijtuig. Hierop was een prachtige vuurspuwende draad van  papier-maché aangebracht. Een ding was helaas over het hoofd gezien. Het oog waaraan het rijtuig zich moet ophangen, om niet in de waterbak te belanden, was in de drakenkop te stevig weggewerkt. Het gevolg was dat de pen, waaraan het oog van het voertuig zich ophangt, niet door de kop heen geduwd werd maar weggeduwd. Het resultaat was dus weer een nat pak en weer veel plezier.


Hoog en Droog

De UMC bedrijfsbrandweer bezit veel incident bestrijdingskarren die in het complex zijn gestald. Het is namelijk zo groot dat een brandweervoertuig niet op elke plaats in het gebouw kan komen. Vandaar dat gekozen werd om op veel strategische plaatsen in het complex een specialistische kar te stallen. Zo zijn er brandbestrijdings-, ademlucht-,wateroverlast of chemicaliënwagens Daarom werd de wagen als uitgangspunt gebruikt door de bedrijfsbrandweerleden voor het onderdeel Hoog en Droog 2000. Zoals bij elke inzet het geval is werd ook bij dit “incident” het veilig en naar tevredenheid afgehandeld.


Fiets m’dr in 1

Een fiets creëren waarbij het geen fiets meer mag zijn. Een moeilijke opgave die als volgt werd uitgewerkt: demonteer de gehele voorzijde van de fiets en breng de voorzijde van een oude Puch maxi daarvoor terug. Zo eenvoudig als de werkbeschrijving (Ikea) klinkt des te moeilijker bleek de uiteindelijke uitvoering van deze operatie. Door een te lage snelheid en een veelheid aan onbalans was het snel weer een nat pak. Op voorhand was alvast een regenpak aangetrokken die dan ook nu prima dienst deed.


Fiets’m d’r in 2

Een specialiteit van Mohammed is wel fiets’m d’r in. Elk jaar presteert hij het wel om vreselijk eng onderuit te gaan. Gelukkig lijkt het altijd minder erg dan het is. Dit jaar had hij een kameel als mascotte op de fietslamp aangebracht. Ook hier was het voorwiel verwijderd en een kruiwagenwiel aangebracht. Door het stuurpunt heel veel naar voren te verplaatsen bleek sturen nagenoeg onmogelijk. Geheel gehuld in authentieke Marokkaanse kleding dook hij het ijskoude water wederom in en is, zoals ouderwetse marokaanse traditie, met veel gejuich uit het water gehaald.

 

Deze website is mogelijk gemaakt door VIPWebdesign Houten. No nonsense webdesign!

Op alle teksten en/of beelden van deze website is het copyright © van toepassing.
Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming Evert de Graaf is gebruik, ongeacht in welke vorm, verboden.