1998 Gein op het plein en “Duw e’m d’r af en Met glans van de schans”en Tobbedansen”

Gein op het plein.

Het vertrek van de ongelofelijke sympathieke AZU directeur Gerlach Cerfontaine bracht de bouwploeg op een leuk idee. Hij vertrok namelijk naar de luchthaven Schiphol om daar directeur te worden. De link om een vliegtuig te bouwen was dus snel gemaakt. Zo werd het uiteindelijke eenpersoons vliegtuig ook in zijn naam ten doop aangedragen. Door een wat roekeloze stuurfout belande het vliegtuig niet bij de bel maar in het zand voor de finish. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Duw’m d’r af in Delft

Bij het onderdeel duw’m d’r af mag je het rij-vaartuig niet aandrijven door middel van een ketting en dergelijke, maar echt afduwen. Na een kort parcours waarin een scherpe bocht zit eindig je in het water en moet je zelfstandig een vijftal meters verder varen om de bel te kunnen luiden. Velen gingen dan ook ten onder in de bocht. Geheel in het wit werd de AZU Noordpool uitgebeeld waarop allerlei walvissen en andere pooldieren rondzwommen. Gelukkig werd de bel geluid alleen was de tijd weer eens niet de snelste, maar ja wat is belangrijk? Een best moeilijk onderdeel waar veel op geluk aankomt.

 

Met glans van de schans in Almere

Neem een lekkere stoel als basis en monteer ski’s onder je voeten en laat je vervolgens vrolijk van de helling afglijden. Het klinkt eenvoudig maar was reuze eng. De stoel stond namelijk niet in de juiste stand bij de afdaling en zat ik enigszins naar voren gebogen. Eigenlijk gewoon eigen schuld omdat een boef niet mag ontsnappen zeker niet met gewichten om zijn been. Met zulke gewichten zak je dus als boef direct naar de bodem . De afgelegde afstand was dan ook niet bijster ver. Welgeteld 2 skielengtes.

Tobbedansen

In 1998 ging het AZU op in het UMC Utrecht dat staat voor Universitair Medisch Centrum Utrecht. Hierin zit onder andere het Militair Hospitaal maar ook het Wilhelmina Kinder Ziekenhuis (WKZ) En met de laatste werd een tobbe geconstrueerd dat ludiek de komende samenwerking wereldkundig moest maken. Van beide ziekenhuizen zat één medewerker in de tobbe. Op de zijkant van de Tobbe stond vermeld; 1998 AZU en WKZ samen. Sam de kat, het logo van het WKZ zat ook op de tobbe. Er werd een prima tijd behaald maar net weer niet de snelste.

 

Deze website is mogelijk gemaakt door VIPWebdesign Houten. No nonsense webdesign!

Op alle teksten en/of beelden van deze website is het copyright © van toepassing.
Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming Evert de Graaf is gebruik, ongeacht in welke vorm, verboden.