Skip to main content

2002 Hoog en droog en Fiets’m d’r in .

Hoog en Droog 1

In het UMC hangen op de meest rare plekken tijdklokken om de patiënten eraan te herinneren dat ze of op tijd zijn of te laat. Daarom waren een aantal oude klokken opgespaard om er iets leuks mee te doen. Hiervoor was een Engelse uitbeelding bedacht. Een Lord en een wachter van de Towerbridge tussen onze UMC klokken. Deze waren uitgekozen omdat Engelsen altijd stipt zijn in tijd en omdat de tijd en bijbehorende klokgeluid uit de klokken van de Tower of Londen zo wereld bekend zijn. De toren was dan ook in miniatuur uitgevoerd. De overkant werd eenvoudig op tijd bereikt .


Hoog en Droog 2

Ondanks mijn vertrek uit het UMC, na twintig jaar, bleef onze deelname ploeg actief. Maar ook met de nieuwe collega’s van de gemeentelijke brandweer Houten werd een prachtige brandweerboot geconstrueerd waarvan de originele versie in 2002 in dienst kwam. Maar alle pogingen ten spijt belandde deze boot echt te water en wel zodanig dat de boot nooit meer zal varen.


Fiets’m d’r in 1

Als je enorm houdt van het spel Zeeslag maar ook van Fiets ’m ’d’r in, dan is dat prima koppelbaar. Zo werd er een fiets geconstrueerd waarop een Russische zeeman fietste. Voorop het wiel was in XXLLL formaat het Zeeslag spel aangebracht. Het spel was maar van korte duur. Na enkele meters dook de zeeman te water om vervolgens tientallen meters verder weer boven water te komen. Het spel kon niet meer verder worden uitgespeeld omdat omstanders, deze fiets met spel maar alvast voor de “grap” bleken te hebben meegenomen .


Fiets’m d’r in 2

Gewoon luchtig in verpleegkundige kleding te water gaan met alvast de EHBO koffer op je bagagerek. Dan ben je namelijk zelf in staat om onder water al een noodverband aan te leggen. En zo geschiedde.. traditiegetrouw dook hij weer snel te water en wederom met een spectaculaire snoekduik.


Tobbedansen

Naast de grote brandweer deed ook de jeugdbrandweer van Houten voor de eerste maal mee. Samen met de jeugdleden bouwden wij een supersnelle jeugdbrandweertobbe. Hierop stond het allernieuwste blusvoertuig met striping op afgebeeld. Een supersnelle tobbe zou later blijken. Na afloop had het de vierde plaats op de lijst van snelste vaartuigen. Een prima prestatie dus.