1992 “Blij dat ik Glij en `Op glad ijs`

Blij dat ik Glij 1 (Au, Oostenrijk)

De meer dan gezellige collegiale AZU deelname aan “Blij dat ik glij” en aansluitende skivakantie in Zwitserland vorig jaar, was een succesnummer van de grootste categorie. De vurige wens om een vervolg was dan ook te verwachtten. De bergen van Zwitserland waren hiervoor verlaten en hiervoor in de plaats gekozen het ski dorp Au in Oostenrijk. Ook hier weer twee spel categorieën; op ski’s en op lucht. Het deelname geluk zat ook de AZU knutselaars weer mee dat jaar. Aan beide onderdelen mocht een team afgevaardigd worden. Voor de categorie ski’s hoefde er geen technisch glijdend vernuft geconstrueerd te worden. Dat was er nog van vorig jaar. Onder het motto `Sinterklaas komt naar je toe deze winter` ging de AZU ploeg met sneeuwkettingen en volle aanhangers op pad. Hierin een complete Sinterklaas en Pieten outfit met inklapbare pakjesboot, tientallen ski’s en een berg skikleding. De verschijning van de Sint en zijn gevolg leverde vele gefronste wenkbrauwen op van de lokale bewoners. Die snapte werkelijk niets van de pakjesboot en zijn kleurrijke bemanning. De glijtocht verliep zonder noemenswaardige problemen. De wegwijs piet stuurde behendig het glijtuig naar de finish terwijl de achterste zwarte piet continu cadeautjes uit de boot smeet. Sinterklaas vond het allemaal prima om ook buiten Nederland aan public relations te doen. Dat er geen prijs gewonnen werd was voor hem van ondergeschikt belang.

 

Blij dat ik Glij 2 (Au, Oostenrijk)

Voor het 2e onderdeel “op lucht” waren alleen twee plastic luchtbedden meegenomen. Die werden met tape aan elkaar geplakt. De bedoeling was om daarop liggend met enorme snelheid van de helling af te gaan. De werkelijkheid was weerbarstiger. De vereiste hellingshoek van de baan in combinatie met de grote- en zware weerstand van het luchtbedoppervlak werd een grote spelbreker.. Het bleek niet mogelijk om Nero Mohammed samen met ex gladiator Wimnix in stijl en met benodigde snelheid naar de finish te laten glijden. Na wat kruipen en duwen hielden de Romeinen het al na enkele meters voor gezien. Typische jongens die Romeinen, zullen ze achter de baan afzetting wel gedacht hebben. Toch was er opluchting in het AZU team. Zowel de pakjesboot als de beide Romeinen kregen in de uitzending van 24 januari voldoende aandacht en daarmee beloning voor hun knutselinzet.

 

Op glad ijs (Zoetermeer)


Na twee jaar afwezigheid werd op 14 februari in Zoetermeer weer een nieuwe editie van “Op glad ijs” opgenomen. Voor het AZU team een geliefd onderdeel om aan mee te doen. Want met weinig middelen en kosten, kon er altijd iets leuks op het bestaande glijchassis bedacht worden. De groep koos hiervoor weer de veilige- en herkenbare medische AZU invalshoek. Een sportieve dame op de EHBO met een gebroken arm en been als gevolg van een val tijdens de ski vakantie. Op één klusavond was met een stoel, ski’s, afgekeurde medische apparaten en wat lakens de gewenste uitstraling op het chassis aangebracht. Het enige dat nog ontbrak was de grote stapel ziekenhuis kledingstukken en OK mutsen en -mondkapjes voor de schaatsende collega’s. Die hadden als taak om in de ijshal zo snel mogelijk schaatsend het touw, dat via een katrol verbonden was aan de glijdende constructie, in tegengestelde richting mee te nemen. Daarmee werd het glijtuig richting de bel getrokken. De opzet slaagde zowaar en werd de bel succesvol, zij het niet als snelste, geluid. Dat was voorbehouden aan een team dat ijshockeyschaatsers had opgetrommeld. Die gingen er, zoals verwacht, als een komeet uit de startblokken.

Deze website is mogelijk gemaakt door VIPWebdesign Houten. No nonsense webdesign!

Op alle teksten en/of beelden van deze website is het copyright © van toepassing.
Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming Evert de Graaf is gebruik, ongeacht in welke vorm, verboden.