2001 Fietsm ‘d’r in, Gein op het plein, Hoog en droog .

Gein op het plein in Harderwijk

Op het strand van het Dolfinarium werd “Gein op het Plein” opgenomen. Een ontwerp gebaseerd op Marokkaanse kleding en Hollandse bloemenpracht. Het mondde uit in een Marokkaanse kleding party met zonnebloemen als decoratie. Door een prima stuurman werd het oog in de pen gelanceerd en eindigde deze fleurige rit droog bij de bel die ook nog geluid werd. Bij een volgend optreden moet er dan ook maar eens op snelheid gebouwd gaan worden.

 

Hoog en Droog

In 2001 werd voor de vijftigste maal meegedaan aan “Te Land, Ter zee en in de Lucht”. Een tweede feestje dus. Wat ooit als een geintje startte in 1987 heeft al heel wat teweeg gebracht. Op het podium werd Bert Kruisinga dan ook getrakteerd op een lekker gebakje. Maar wat niet minder belangrijk was, was dat de overkant weer keurig werd gehaald. De tijd deed er niet om wel het eindresultaat. De kok, de brandweermannen en de verpleegkundige ze waren allemaal weer aanwezig. Ballonnen verhoogde de feestvreugde.

 

Fiets’m d’r in 1

Als je je “zoon” overhaalt dat hij voorop je fiets wil gaan staan bij Fiets ’m d’r in dan heb je het goed voor elkaar. Alleen droomde Mohammed Slimani dat. Toch moest en zou er iets op de voorzijde aangebracht worden. Vandaar een “nepzoon” die door de angst zijn hand maar voor zijn gezicht hield. Traditie getrouw reed hij weer veel te snel in het water en ook ditmaal weer rakelings langs de balk. Het was zo indrukwekkend dat het zelfs tijdens de uitzending herhaald werd.

 


Fiets’m d’r in 2

Als parodie op de brandweer BMW van de brandweer Maarssen bedacht het UMC de brandweerfiets. Een snel ontwerp waarmee ook bij een calamiteit dwars door het enorme ziekenhuiscomplex gereden kan worden. Alles wat voor een snelle eerste aanval nodig is was erop aangebracht. Met ademlucht op de rug werd de Brountenbike ( een fiets met brommervoorwiel) gereden. Kort was de rit wel, want zeer snel raakte de fiets in onbalans en kwam daardoor te water. De reddingsbrigade haalde de topzware brandweerfiets met bestuurder uit het water.

Deze website is mogelijk gemaakt door VIPWebdesign Houten. No nonsense webdesign!

Op alle teksten en/of beelden van deze website is het copyright © van toepassing.
Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming Evert de Graaf is gebruik, ongeacht in welke vorm, verboden.