1989 Fiets’m d’r in, Hoog en Droog en Op Glad Ijs

1988 fiets'm d'r in kaatsheuvel

Fiets’m d’r (Kaatsheuvel)

Met wat kleine aanpassingen aan het ontwerp van 1988, waagden de sportieve AZU medewerkers zich op 20 mei 1989 wederom voor een nieuwe poging in de Efteling bij het onderdeel Fiets’m d’r in. De AZU ziekenhuis uitstraling begon al bijna een herkenbaar handelsmerk te worden. Uitgangspunt voor deze verkleedpartij editie was het ongekende populaire TROS tv programma “Medisch Centrum West”. Doktoren in witte jassenstonden bravoure-vol klaar voor de afdeling. Op de meereizende verbandkoffer achterop de AZU fiets stond een ludieke verbastering van de tv serie geschilderd; Medisch Centrum Best” Een knipoog naar het eigen ziekenhuis. Anders dan “Best” deed vermoeden, was ook deze deelname niet best. Gezellig was het des te meer voor de meegereisde fans op de kant die genoten van de te waterlating in het ijskoude water. De niet echt succesvolle rijdende creatie verdween daarna roemloos in delen achter het gebouw van de Technische Dienst tussen het oud ijzer.

 

1989 hoog en droogHoog en droog (Kaatsheuvel)

De geconstrueerde koppelbare trapkarren bewezen ook in 1989 hun zeer solide waarde. Na twee avonden boren, zagen en lassen, knippen en lijmen was een heuse XXL injectienaald gebouwd die door twee deelnemers door trapbewegingen voortbewogen kon worden. Twee andere deelnemers op een hoger aangebrachte stoeltje hadden geen rol taak anders dan genieten tijdens de overtocht en aanmoedigen. De enorme AZU spuit van 4,5 meter lengte en met startnummer 12, bood een prachtig aanblik al rijdende over de dansende draden. De finish werd kinderlijk eenvoudig gehaald. De tijd waren ze vergeten te vragen, maar wat maakte het uit? Het team had weer succesvol deelgenomen. Op 7 juni, niet lang erna werd de aflevering uitgezonden.

1989 op glad ijsOp glad ijs (Utrecht)

Een echte thuiswedstrijd op 27 januari voor de AZU ploeg. Op de Utrechtse Vechtse Banen werd het ijs spektakel “Op glad ijs” opgenomen. Anders dan vorig jaar beschikte elk team nu over een grote groep duwende schaatsers. Zij hadden de nobele taak om niet meer tegenover gesteld de glijconstructie met een touw voor te trekken, maar gewoon duwend achter het glijtuig naar de bel toe. De 1e creatieve uitspatting dat jaar leverde gelijk een volstrekt uniek OK tafereel in de barre kou op. De afgekeurde apparatuur opstelling, groene OK lakens, OK kleding, de drie meter varkens darmen op patiënt Ruud, waren ideaal voor presentator Jack van Gelder om er een diepte interview met “chirurge” Josephine aan te wagen. De patiënt kon daarbij in elk geval, door een tekort aan narcose, zijn lachen niet bij inhouden. Knap was wel, dat Josephine gewoon door ging met opereren tijdens de glijdende tocht. Met een ferme snoekduik haalde “OK “ collega Joop de bel, waarbij gelijktijdig zijn broek voor het oog van de camera tot op zijn knieën afzakte.

 

Deze website is mogelijk gemaakt door VIPWebdesign Houten. No nonsense webdesign!

Op alle teksten en/of beelden van deze website is het copyright © van toepassing.
Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming Evert de Graaf is gebruik, ongeacht in welke vorm, verboden.