2008 "Blij dat ik glij" (Westendorf, Oostenrijk) en "Tobbedansen"

2008 "Blij dat ik glij" (Westendorf, Oostenrijk) en "Tobbedansen"

Na een afwezigheid van dertien jaar is het TROS tv spektakel van Te Land, ter zee en in de lucht” Blij dat ik glij”weer te zien op de tv. De opname hiervoor vonden in maart plaats in Westendorf, Oostenrijk. Altijd een goede reden om leuke creaties te maken. In 2008 werd door het UMC met drie teams deelgenomen. Team 1: Willem en Marco van Oostrum met “happy telecom”, over een uit de hand gelopen telefoonverzameling”. Team 2: Stefan Overeem en Evert de Graaf met “het monster van Loch Ness” en Team 3: André Overeem en Robbert-Jan Eggens: met Nederland; bloemen- en molenland. De teams kwamen  verscheidene avonden en zaterdagen bijeen om iets snels te bouwen met een originele uitstraling.  De Hollandse poldermolen (gebouwd door Hans Makking) kreeg de vereiste verfkleuren en straalde tussen de tulpen, zonnebloemen en chrysanten. Veel benodigde materialen werken verkregen dankzij de regionale radiozender Radio M. In het programma “de servicelijn”  van presentator Marc van Amstel werd een oproep gedaan voor specifieke spullen. En ook dit jaar lukten het de UMC’ers weer om bijna alles via dit programma bijeen te krijgen.

Onder elke creatie werden vier ski’s gemonteerd. Naast het kunnen glijden moest het ook nog gelijktijdig mee kantelen bij het sturen. Comfortabel zitten en een originele uitstraling hebben was de andere uitdaging. Hieraan werd heel veel zorg en tijd besteed. Het lukt nog steeds om elk jaar weer met een totaal ander ontwerp op het podium te verschijnen. Dat is ook de reden waarom de bouw altijd redelijkerwijs heel veel tijd kost.

Ondanks de toegepaste technologieën werd er door geen van de drie teams de snelheid-,  originaliteit- of zelfs de pechprijs gewonnen. Voor v eel deelnemers was het parcours met de scheve starthelling niet zozeer de tegenstander, maar wel de hoge temperatuur die de sneeuw in razend tempo liet smelten. Halverwege de wedstrijd, nadat alle UMC teams al waren gestart,  werd het parcours  aangepast en voorzien van nieuwe sneeuw. Daarmee kwam de snelheid en het spektakel weer terug.  Voor de UMC’ers was dat dus helaas net te laat. Het plezier was er uiteindelijk niet minder om. Meedoen was net zo belangrijk als winnen”TOBBEDANSEN (1)


De plas van de Kempervennen is de plaats voor “Tobbedansen” 2008. Speciaal hiervoor hebben de UMC klussers weer alles uit de kast getrokken om goed op te vallen en om snel naar de finish te komen. Als thema is gekozen “Cirque du zo blij”, een verbastering van het wereld bekende Cirque du solei. Echte rode neuzen acrobaten zullen op de superlichte en hopelijk snelle tobbe hun lachwekkende act uitvoeren. Ditmaal zijn enkele vernuftige constructieonderdelen afgekeken en toegepast uit andere tobben van eerdere succesvolle deelnemers. Dan het zo gezellig was tijdens het maken van de constructies bleek uit het feit dat zelfs de poppen actief begonnen mee te klussen. Het eindresultaat was weer verbluffend.

TOBBEDANSEN (2)

StarWars is het thema van de andere tobbe. Voor fans zal het smullen zijn de tweede UMC tobbe. Vier levensechte Starwarspersonages w.o. Stormtroopers bij het UMC MTT ruimteschip. Een echte “te land ter zee en in de lucht Darth Vader” zal in de tobbe plaatsvinden en de aardse helling gaan ervaren. Ook hierbij weer veel zaagwerk, glijders toepassen, natte kwasten met lichte- en donker bruine verf en nog meer op de grond. Het moet straks een prachtig totaal plaatje worden op het podium. Het resultaat gaat ditmaal voor originaliteit, omdat de snelheid al in de Starwars ruimte zit. Voor de echte Starwars fans, kijk eens op www.dutchoutpost.nl.Deze website is mogelijk gemaakt door VIPWebdesign Houten. No nonsense webdesign!

Op alle teksten en/of beelden van deze website is het copyright © van toepassing.
Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming Evert de Graaf is gebruik, ongeacht in welke vorm, verboden.