Meest opvallende deelnemers

Het programma heeft heel wat deelnemers gekend. Eendagsvliegen, die voor de lol of reclame maakten voor de vereniging of er zelfs in werden geluisd. Anderen raakten door het programma positief besmet en zijn al jaren lang trouwe deelnemers van " te Land, ter Zee en in de Lucht" . Enkele springen er nog steeds, anno 2007, met kop en schouders bovenuit.

PICT29291Wim van Oostrum

De oudste deelnemer ooit is wel Wim van Oostrum uit Utrecht (1929). Deelnemer sinds "Op glad ijs” dat werd opgenomen in de Vechtsebanen Utrecht in 1989. Wim is de schoonvader van een andere deelnemer Evert de Graaf  (UMC). In de beginjaren deed hij vaak mee als teamvulling bij het UMC. Op twee jaren na was hij trouw deelnemer bij het onderdeel "Blij dat ik glij”, waarvoor hij in vele Europese landen kwam. Door zijn deelname aan het programma is Wim, mede gelet op zijn leeftijd, een bekende persoonlijkheid geworden in Utrecht. Naast de vele publicaties in de lokale media bezocht RTV Utrecht, de regionale tv zender, hem op en maakte een special van hem in 2005. Als enige deelnemer kreeg hij het voor elkaar om Bert Kuizenga in zijn voertuig mee van het podium te krijgen bij "Gein op het plein” in 2005. Wim : "Gelukkig belandden wij naast de baan en behaalde geen nat pak. Naast "Fiets’m d’r in”, "Blij dat ik glij”, "Op glad ijs”, "Gein op het plein” blijf mijn voorkeur bij  te land, ter zee en in de lucht deelnemen aan  "Hoog en droog”. Slechts één maal trof ik met mijn enorme Friese schaats van 1 meter , daarbij het water. Elk jaar probeer ik weer met iets leuks aan de start te verschijnen. Zolang ik nog kan blijven deelnemen aan het programma zal ik mij weer inschrijven.

(interview van Evert de Graaf met Wim van Oostrum bij opname van Hoog en Droog in Veurne Belgie 2006)

ADADDIE

Ad en Addie

Al heel wat jaren krijgen Ad en Addie de lachers op de hand in Nederland. Elk jaar weer een ongelooflijk verhaal van Ad dat vooraf gaat aan de tewaterlating. Het milieu of een wereldreis, altijd wel weer een onderwerp voor Ad & Addie. Ad neemt daarbij steevast de leiding en Addie volgt daarbij. In 2007 kwam het duo ook in het programma “de wereld draait door” vanwege de verspreking van de namen Ad &Addie door presentator Ron Boszhard bij een opname van “te Land, ter Zee en in de Lucht”.

PICT1731Johan Vlemmix


De meest innovatieve, geestige en actieve deelnemer zal altijd Johan Vlemmix zijn. Een naam die onlosmakelijk met TLTZ is verbonden. Deelnemer sinds 1977 en vanaf 2005 ook weer actief. In al die jaren heeft hij 109 maal ingeschreven en evenzoveel keren deelgenomen. Bij de spelonderdelen als " Fiets'm d' rin, " Met Glans van de schans en " Op glad ijs" won hij in totaal 4 maal de 1e prijs. Zo surfde hij als eerste met een surfplank van de helling af, Heeft heel wat paspoppenrelaties in het programma gehad en liep als eerste met robotrolvoeten over de draden bij " Hoog en droog " . De meest spectaculaire- en besproken actie is volgens Johan zelf, zijn spectaculaire val uit de lucht bij " Op glad ijs " op de Vechtsebanen in 1988 in Utrecht. Daarbij hield hij net iets te lang het trektouw van zijn draaiorgelontwerp vast, dat door schaatsers werd aangetrokken, Daarmee werd hij vervolgens omhoog van het ijs getrokken en kwam vervolgens met een doodsmak van grote hoogte weer op het harde ijs neer. Het publiek hield de adem in, maar na wat afveegbewegingen op zijn pak stond hij weer op en liep vrolijk ? van het ijs af, alsof er niets gebeurd was. Na 100 keer besloot hij te stoppen als deelnemer, kreeg toen van zijn toenmalige TLTZ deelname vrienden (waaronder Evert de Graaf) een Dick Bruna TLTZ tekening. Na een korte break pakte hij de draad weer op en ging verder als starter bij het programma. In 2005 keerde hij echter weer terug als " afsluitende deelnemer " Als slot van het programma ging Johan met de weekgast als laatste het parcour af. In 2006 verloor Johan de weddenschap met Evert de Graaf bij het onderdeel " Hoog en Droog" over het halen van de bel naar de overkant. Johan beloofde Evert voor de camera's een weekje in een pretpark met het gehele gezin in America. Helaas bleef het alleen bij een mooie belofte. In september 2006 maakte Johan bekend te stoppen met alle gein activiteiten in zijn leven vanwege een opgerakeld verzamelprobleem en dus ook met TLTZ. In 2007 kwam hij al weer gewoon terug net als voorheen en was zijn afwezigheid van korte duur. Een echte Heintje Davids dus.

(interview van Evert de Graaf met Johan Vlemmix bij opname van Hoog en Droog in Veurne Belgie 2006)

Tobbedansen Berlare Belgie 2010 4 Shannen MarcoMarco Barink

1987 deed Marco Barink voor de eerste maal mee als deelnemer bij het onderdeel "Tobbedansen" dat in de Efteling werd opgenomen. Een buitengewoon sympathieke deelnemer die zowel voor snelheid, originaliteit of innovatie gaat. Na 22 jaar is zijn prijzenkast al behoorlijk van omvang. Zo won hij meerdere malen "Tobbedansen", Snel naar de Bel" en “Hoog en Droog". Onsterfelijke faam behaalde hij in 2000 toen hij als James Bond 007 met een koffer van Q op het podium verscheen. “Bond, my name is Bond, James Bond” waren ook zijn legendarische woorden. Aan het eind van dat seizoen werd zijn creatie beloond als meest originele en won daarmee een Renault Belingo. Barink kikt van de snelheid van zijn vaak zeer technische creaties die liggend, zittend of schakelend gestuurd moeten worden. " Maak vooral dingen die een ander nog niet bedacht heeft" zegt hij zelf, " originaliteit is weer een andere uitdaging". Shannen, zijn 15 jarige dochter, is inmiddels zijn vaste deelname partner. Toen zij bij de het onderdeel “Tobbedansen” in Berlare in het water belandde, vertelde zij de medewerker van de Reddingsbrigade in de boot: “ik wil eigenlijk nog wel een keer”. Creatief zoals haar vader is ze nog niet, ze helpt hem vooral met het koffie zetten tijdens het bouwen. Ook zij baalde enorm toe in 2009 het programma dreigde te verdwijnen, maar… eindelijk mocht ik dus. Haar oudere broer Bjorn, besloot in 2007, na één maal deelname aan het programma (Heen en weer in Zoetermeer) dat het genoeg was. Shannen weet het zeker, zij zal nog veelvuldig te zien zijn. Marco’s jongste zoon Wesley popelt ook om mee te doen, maar moet nog een paar jaar wachten. Hij is zeer trost op zijn vader en toont als compensatie regelmatig de gewonnen trofeeën in de tuin aan de visite.

Interview Marco Barink en kinderen met Evert de Graaf tijdens de opname van het onderdeel “Heen en weer” in Almere.

2008 peter van de sluys resizePeter van der Sluys


Deelnemers zijn er elk jaar in vele soorten en mate. Peter van der Sluys, al deelnemer onder André van Duin zegt hij zelf, is absoluut de meest innemende deelnemer. Superfan van Nance, dobberend met een handstaafmixer achter zijn opblaasboot, Letterkundig kardinaal op klompen bij " Hoog en Droog" , Militair die heen en weer fietst over de balk bij " Fiets' m d' r in " voor hem maakt het niets uit. Elke onderdeel krijgt een eigen act en een eindeloos verhaal erbij. Resultaat is voor Peter niet belangrijk, deelnemen wel. En kennen doen ze hem in heel Nederland, laat dat duidelijk zijn. Een deelnemer die laat zien dat ook al beschik je niet over geavanceerd gereedschap je toch met de meest origineelste idiote creaties aan de start kan verschijnen.

PAUL PIJPERSPaul Pijpers

De Benjamin van alle veel terugkomende deelnemers is wel . Deelnemer sinds 2000 en ook goed voor al 4 prijzen; Drie maal originaliteitprijs o.a door zijn Flippo-mobiel, en zijn memories " Fiets' m d' r in" 2004 in Amersfoort en 1x de pechprijs. Paul geniet ervan als mensen genieten van zijn creaties en vindingrijkheid. En eerlijk is eerlijk die zijn vaak van hoog niveau. In 2006 won Paul met zijn Mississippiboot de orginaliteisprijs . Al zijn creaties zijn te zien op zijn site www.TLTZ.nl. Een actief deelnemer dus.

teaqm umc 2008 resizeDe UMC groep

Evert de Graaf, Marsha Wiltenburg,  Mohammed Slimani en André Overeem.
Alles over deze vier enthousiastelingen bent u op deze site www.degraaf.nu al te weten gekomen. 

 

 


Deze website is mogelijk gemaakt door VIPWebdesign Houten. No nonsense webdesign!

Op alle teksten en/of beelden van deze website is het copyright © van toepassing.
Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming Evert de Graaf is gebruik, ongeacht in welke vorm, verboden.