1995 “Uitpakken en wegwezen“, “Tobbedansen”, Blij dat ik Glij” en “Hoog en Droog”


Blij dat ik Glij 1, Kurzras Italie

Dat het UZU team gek was van deelname in de sneeuw dat is wel duidelijk. Dus ook in 1995 werd weer met een lange karavaan afgereisd ditmaal naar Italië. Voor het onderdeel was de Eiffeltoren op schaal nagebouwd. De Eiffeltoren kon in de bochten geknikt worden om een zo'n optimaal mogelijk zwaartepunt te realiseren. In de laatste bocht ging het echter vreselijk fout.  Door de enorme snelheid week het glijtuig van zijn baan en ging rechtdoor dwars door de vangnetten, verlichting en afzettingspalen heen. Vervolgens dook het enige meters de berg af. Gelukkig liep alles, op veel kneuzingen en veel blauwe plekken na, toch goed af. Op de videoband “de beste van Ter Land ter Zee en in de Lucht, uitgegeven in 2002, staat deze als laatste op de band als meest spectaculaire crash.

Blij dat ik Glij 2 Kurzras Italie

Ook dit jaar waren snelle Luuk en harde Herman de eigen tegenspelers, nu van de Eiffeltoren. Sportieve rivaliteit binnen het AZU dus. Met een heuse replica van de laatst uitgebrachte Ferrari  doken de helden van de berg af. Helaas bleken ze ondanks hun hoge snelheid de bel niet te halen. Ook hier gooide de laatste bocht roet in het eten. Ze sneden zich namelijk muurvast in het hoogste deel van de laatste bocht. Met de finish op enkele meters afstand

Tobbedansen

Met de zuster naast zich aan boord mocht onze patient meestrijden met Tobbedansen. Zelfs tijdens de te waterlating bleef de zuster nauwlettend kijken naar zijn bloeddruk. Experimenterend met een aangepaste tobbe zou uiteindelijk niet het gewenste resultaat opleveren. De tijd kwam weer in de buurt van de winnaars maar helaas waren zij weer een fractie sneller.

Uitpakken en wegwezen

Twee surfplanken als basis met daarop gebouwd de aangepaste hydraulische cilinder waarmee in 1994 slechts 3,5 meter hoogte verschil werd afgelegd. Na enige aanpassingen en oefenen tegen een muur moest het dit jaar dan wel lukken. Helaas, het tegendeel was waar. Weer bleef de cilinder hangen op de 3,5 meter en gingen we enigszins teleurgesteld maar met weer een ervaring rijker naar huis.

Hoog en Droog in Meppel

Om het spel tussen de draden zo orgineel mogelijk te spelen werd besloten om een luchtballon te maken die met windaandrijving vanzelf naar de overkant zou waaien. Omdat de ballon wat kleiner uitviel dan aanvankelijk de bedoeling was moest er wel handbediening bij bedacht worden, en zo geschiedde. Door de hoogte van de ballon was het zwaartepunt niet goed verdeelt en was het een heuse klus niet tijdens de overtocht om te slaan. Tot de laatste deelnemer hadden we de meeste punten voor de originaliteit echter helaas de laatste won het net voor onze neus weg. De ballon leverde wel prachtige plaatjes op. Het stond zelfs twee maal in radio en tv Gidsen van 1996.

(zie ook 1995 media en 1996)

Deze website is mogelijk gemaakt door VIPWebdesign Houten. No nonsense webdesign!

Op alle teksten en/of beelden van deze website is het copyright © van toepassing.
Zonder uitdrukkelijke schriftelijke toestemming Evert de Graaf is gebruik, ongeacht in welke vorm, verboden.